نسل Z

نمونههایی از بازسازی: نسل Z، یائسگی، مد و عطرهای یونیسکس
هود بیان کرد:
«برندها تلاش میکنند خود را بازآفرینی کنند تا علاقه مصرفکنندگان را دوباره برانگیزند.»
بازطراحی برند اکنون به یکی از حوزههای کلیدی برای کسب سهم بیشتر از بازار یا گسترش جامعه مصرفکننده – بهویژه در میان نسل Z (۱۳ تا ۲۸ سالههای کنونی) – تبدیل شده است.
مثلاً برند بریتانیایی Barry M پس از ۴۳ سال با همان طراحی اولیه، اخیراً بازطراحی کامل برند خود را برای هدفگذاری بر نسل Z اجرا کرده است. فروشگاه آنلاین Cult Beauty نیز با هدف جذب این گروه، طراحی پلتفرم خود را به سبک مجلهای تغییر داده است.
برندهای دیگر نیز از طریق گسترش محصولات موجود و تمرکز بر گروههای خاص، به سمت بازسازی رفتهاند. به عنوان مثال، برند No.7 از فروشگاه Boots، مجموعهای ویژه برای دوران یائسگی ارائه کرده که ترکیبی از ترکیبات و فرمولهای موجود برای زنان در مراحل قبل، حین و بعد از یائسگی است. این مجموعه بهخوبی مورد استقبال قرار گرفته است.
همچنین بسیاری از برندهای مد بهتازگی وارد حوزه زیبایی شدهاند. برند Marc Jacobs پس از حدود یک دهه وقفه، مجدداً برند زیبایی خود را احیا کرده و برندهای دیگر همچون Balenciaga و Prada نیز یا برای نخستین بار یا با هدف احیای خطوط قبلی خود وارد این حوزه شدهاند.
در دسته عطرها – که دومین بخش بزرگ بازار زیبایی اروپای غربی را تشکیل میدهد – نیز بازسازی زیادی دیده شده است. به گفته هود، برندها در حال حرکت به سمت عطرهای یونیسکس هستند.
«تصور میکنم در آینده، دستهبندی عطرها به مردانه و زنانه کمرنگ میشود و مصرفکننده بر اساس رایحه تصمیم خواهد گرفت، نه جایگاهیابی برند.»
برندهای عطر احتمالاً به سمت عرضه پکهای کوچک و چندتایی نیز خواهند رفت تا مصرفکنندهها امکان آزمون و ترکیب رایحهها را داشته باشند و کنترل بیشتری بر تجربهی عطری خود پیدا کنند.
مصرفکنندگان در وضعیت «بحران دائمی»
هود در ادامه گفت:
«با توجه به شرایط کنونی اقتصاد جهانی – از جمله تورم بالا و بیثباتی اقتصادی – جالب است که برندها در حال گسترش مجموعههای پرمیوم خود هستند.»
دلیل این رویکرد چیست؟ به گفته او، بهنظر میرسد مصرفکنندگان در وضعیت «بحران دائمی» یا permacrisis قرار دارند و به همین دلیل شروع به بیتوجهی به دغدغههای مالی کردهاند و در حال اعطای آزادی مالی بیشتری به خود هستند.
با این حال، هود تأکید کرد که «پرمیوم» لزوماً به معنای قیمت بسیار بالا نیست؛ این مفهوم میتواند بهسادگی به افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی نسبت به قیمت پایهی برند اشاره داشته باشد. در واقع، نکته اصلی، «درک مصرفکننده از ارزش خرید» است.
بر اساس نتایج نظرسنجی اخیر یورومانیتور تحت عنوان Voice of the Consumer، حدود ۳۳ درصد از مصرفکنندگان زیبایی در اروپای غربی هنگام خرید محصولات مو، پوست، آرایشی یا عطر، به دنبال «ارزش در برابر هزینه» بودهاند و ۲۶ درصد نیز خواهان «کیفیت بالا یا برتر» بودهاند.
هود در پایان گفت:
«محصولات پرمیوم همیشه عملکرد خوبی دارند، حتی در شرایط اقتصادی ناپایدار، چون اثر رژلب هنوز زنده است. مصرفکنندگان از لذتهای کوچک استقبال میکنند و برندهای زیبایی نیز به خوبی این را درک کردهاند.»