سه شنبه - 1 آبان 1403

پارچه حریر ، انواع، کاربرد و ویژگی های حریر

پارچه حریر ، انواع، کاربرد و ویژگی های حریر

پارچه حریر چیست؟
پارچه‌های حریر را به دلیل پیچیدگی بافت و الیافشان، پارچه‌هایی محکم و مقاوم و در عین استحکام، ظریف و لطیف می‌دانند. این پارچه‌ها هم برای لباس‌های راحتی و هم برای لباس‌های مجلسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه با پیشرفت صنعت نساجی، پارچه‌های ظریف حریر در دو دسته پارچه ساتن و پارچه ساده و نازک تولید می‌شوند و طرز تهیه و تولید آسانی دارند. در گذشته این پارچه‌ها را با روش‌های سنتی از پشم، پنبه یا ابریشم تهیه می‌کردند. البته در حال حاضر ما حریر مصنوعی هم داریم که یکی از پارچه‌های حریر پراستفاده در سراسر جهان است.

تاریخچه پارچه حریر
تاریخچه پارچه حریر 

 

در معرفی تاریخچه پارچه حریر باید این‌گونه بگوییم که تاریخچه آن به ابتدای قرون وسطا برمی‌گردد؛ زمانی که در بیزانس و خاورمیانه، تکنیک مهم و متفاوت بافندگی اختراع شد. به‌عبارتی برای اولین بار درست در قرن چهاردهم میلادی بود که پارچه حریر به اروپا سفر کرد و اول از همه در فرانسه مورد توجه و استقبال قرار گرفت. حریرهایی که در دسته حریرهای اولیه قرار دارند، با دستگاه‌هایی بسیار ساده و ایتالیایی تهیه و عرضه می‌شدند. این دستگاه‌ها دو بند داشتند که از طریق آن‎ها امکان به وجود آوردن الگو بر روی پارچه فراهم می‌شد.

بعد از آن حریرهای مدرن با دستگاه‌های مدرن بافندگی ژاکارد تهیه و عرضه شدند که این دستگاه‌ها سیستمی پیشرفته و کامپیوتری داشتند. واژه «حریر» در غرب، همان‌طور که در ابتدای این قسمت هم اشاره کردیم، کاملا مربوط به قرن چهاردهم است. دورانی که در آن ایتالیا و فرانسه مراکز اصلی تجارت جهانی بودند و بیشترین منسوجات و پارچه‌ها از سوی بازرگانان ماهر فرانسوی مورد بررسی و طبقه‌بندی قرار می‌گرفتند. البته تاریخ مشخصی برای ظهور پارچه در خاورمیانه وجود ندارد؛ اما تاریخ نویسان بر این باورند که حریر از جمله محصولات نساجی اصلی در عربستان و بیزانس بوده است.

در دوران قرون وسطا میزان استقبال از پارچه حریر، به جز کشور اسپانیا که تا قرن پانزدهم تحت سلطه مسلمانان بود، به شدت کاهش پیدا کرد. البته ابریشم همیشه از مهم‌ترین و اصلی‌ترین الیاف و مواد اولیه برای تهیه پارچه حریر بود. به همین دلیل در دوران بیزانس و در اروپای غربی، کرم ابریشم که نژاد آسیایی داشته باشد، بسیار کمیاب و نادر بود و درنتیجه حریرهای بافته‌شده از ابریشم، کالاهایی تخصصی و لوکس بودند و صرفا آن‌ها را در اختیار اشراف‌زادگان قرار می‌دادند.

الیاف و بافت پارچه حریر
همان‌طور که در قسمت قبل هم اشاره کرد‌یم، پارچه حریر را به‌طور معمول از الیاف طبیعی مثل پنبه، پشم و ابریشم تهیه می‌کنند. ضمن اینکه در سال‌های اخیر الیاف‌های مصنوعی مانند ریون و نایلون هم به الیاف‌های اصلی تولیدکننده پارچه حریر افزوده شده‌اند.

انواع پارچه حریر
انواع پارچه حریر

 

همان‌طور که پیشتر هم اشاره کردیم، پارچه حریر تنوع بسیار زیادی دارد و انواع و اقسام آن در بازار موجود هستند. شما این پارچه را می‌توانید برای پیراهن، مانتو، لباس مجلسی، شال، روسری و حتی برای دامن و شلوار هم مورد استفاده قرار دهید. ما در ادامه انواع پارچه حریر را به شما معرفی خواهیم کرد. ضمن اینکه این قسمت، بخش مخصوص برای آشنایی با انواع پارچه‌های مخصوص تابستان هم محسوب می‌شود.

پارچه حریر ساده
اولین نوع پارچه حریر که تولید و به بازار عرضه شد، پارچه حریر ساده است. این پارچه‌ طرفداران بسیار زیادی دارد و در عین زیبایی و سادگی، لوکس و باشکوه هم به نظر می‌رسد. بافت آن به شدت لطیف و نرم است و حتی از آن برای پرده پنجره‌ها هم استفاده می‌شود. حریر ساده دارای تنوع رنگی بسیار زیادی است و برای لباس‌های شب و مجلسی می‌تواند انتخاب متفاوت و بی‌نظیری باشد. ضمن اینکه به دلیل لَخت بودن این پارچه، اندام شما باریک‌تر و ظریف‌تر هم نشان داده خواهد شد.

پارچه حریر کرپ
پارچه حریر کرپ

 

پارچه کرپ حریر را می‌توانید حتی برای شال و روسری هم مورد استفاده قرار دهید. البته اگر برای شما سوال است که چه کنیم رو سری از سَر سُر نخورد، ما در قسمت‌های بعد، راهکارهای انتخاب روسری خوب را برای شما شرح خواهیم داد. اما بدانید که پارچه کرپ حریر یا حریر کرپ در دسته پارچه‌های لطیف و ظریفی قرار دارد که برای دوخت آن‌ها شما به هیچ وجه نیاز به آستر نخواهید داشت.

این پارچه در میان انواع کرپ، هم برای لباس‌های زنانه و هم برای لباس‌های مردانه به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از انواع این نوع پارچه، کرپ ژورژت نام دارد که در تهیه آن از پلی‌استر در بافت پارچه استفاده می‌کنند. به همین دلیل است که ژورژت نسبت به کرپ، کمی زبرتر و خشن‌تر به نظر می‌رسد. این پارچه برای دوخت لباس‌های اداری آقایان و بانوان و همین‌طور شومیزها و لباس مجلسی پرکاربرد است.

پارچه حریر ارگانزا
دومین پارچه حریر، پارچه حریر ارگانزا نام دارد که دارای بافتی نازک و شیشه‌ای، اما بادوام و مستحکم است. حریر ارگانزا تحت هیچ شرایطی مقاومت بافت خود را از دست نمی‌دهد و دچار تغییر رنگ هم نمی‌شود. این پارچه را می‌توانید در هر شرایط آب و هوایی به راحتی مورد استفاده قرار دهید. البته این حریر نسبت به سایر همتایان خود قیمت پایین‌تری دارد؛ اما بسیار پرطرفدارتر و کاربردی‌تر است.

حریر ارگانزا به‌طور معمول برای پیراهن‌های پف‌دار زنانه به‌ویژه لباس عروس استفاده می‌شود. این حریر با اینکه نازک است، ایستادگی زیادی دارد و به دلیل شیشه‌ای بودنش، به خوبی بر روی سایر متریال‌های پارچه‌ای هم قرار می‌گیرد. اگر قرار است لباس شما چندلایه، چین‌دار و پف‌دار باشد، بهتر است از حریر ارگانزا استفاده کنید. البته برای استفاده از این پارچه، آستر هم استفاده خواهد شد. ضمن اینکه شستشوی پارچه حریر ارگانزا راحت است و به همین دلیل برای پرده‌های منزل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پارچه حریر فویل (کرپ حریر فویل دار)
پارچه حریر فویل (کرپ حریر فویل دار)

 

پارچه حریر فویل برخلاف اسمش بسیار خوش‌حالت، سبک، نازک، نرم و درخشان است و در دسته‌بندی پارچه‌های کرپ حریر قرار می‌گیرد. این پارچه به توصیه برنس مد برای دوخت انواع و اقسام پیراهن‌های رسمی و مجلسی کاربردی است و لباسی شیک و خوش‌دوخت به شما تحویل می‌دهد. در بافت این پارچه از نخ‌های فویل استفاده شده است که همین موضوع کمک می‌کند تا این پارچه اصطلاحا پودپود نشود و به هیچ وجه ریزش‌دار نباشد. ضمن اینکه رنگ این نوع حریر هم کاملا ثابت است.

پارچه حریر خالدار
پارچه حریر خالدار یکی از انواع پارچه گلدار محسوب می‌شود که بافتی بسیار لطیف، ظریف و نازک دارد و بیشتر برای شال، روسری و لباس‌های مجلسی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. این پارچه به دلیل ظاهر فانتزی خود، برای دوخت شومیزها و پیراهن‌های زنانه به شدت دوست‌داشتنی و خوش‌دوخت است. ضمن اینکه به دلیل ظاهر شیکی که دارد، دختران جوان آن را زیاد مورد استفاده قرار می‌دهند. این پارچه هم مانند سایر همتایان حریر خود بسیار نازک و ظریف است و باید برای آن آستر در نظر بگیرید.

پارچه حریر ساتن (سیلک)
پارچه حریر ساتن را پارچه حریر ساتن سیلک هم می‌نامند که یکی از لوکس‌ترین‌ها و دوست‌داشتنی‌ترین‌ها در دنیای مد و فشن محسوب می‌شود. این پارچه هیچ شباهتی به پارچه ابر و باد ندارد؛ چون در بافت تار و پودش از ابریشم اعلاء استفاده شده؛ به همین دلیل بسیار لطیف و نرم است و به دلیل طیف رنگی متنوعی که دارد، در دسته پرطرفدارترین پارچه‌های حریر قرار می‌گیرد. با این پارچه می‌توانید انواع لباس‌های کوتاه و بلند رسمی و مجلسی زنانه را تهیه کنید.

پارچه حریر ساتن برای تهیه شال و روسری هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پارچه حریر، سبک است و ضخامت بسیار ناچیزی دارد. به همین دلیل به راحتی روی تن شما می‌نشیند و کمک می‌کند تا فرم اندام شما زیباتر نشان داده شود.

پارچه حریر نخ
پارچه حریر نخ همان‌طور که از اسمش مشخص است، از الیاف نخی تشکیل شده که همین ویژگی کمک می‌کند تا برای فصل بهار و به‌ویژه تابستان، پارچه‌ای پرطرفدار و کاربردی باشد. برای خرید پیراهن زنانه تابستان توصیه ما این است که از حریر نخی استفاده کنید. در این پارچه از پنبه زیادی استفاده شده که البته ممکن است کمی بیشتر از سایر پارچه‌ها چروک شود و آب برود. پارچه حریر نخل را به‌طور معمول برای افرادی توصیه می‌کنند که به الیاف پلاستیک و نایلون حساسیت دارند. البته علاوه بر لباس، این پارچه را برای شال و روسری نیز مورد استفاده قرار می‌دهند.

حریر طرح دار
 

حریر طرح دار

 

شاید تا به‌حال تصور می‌کردید که پارچه‌های حریر ساده هستند؛ اما باید به شما بگوییم که صنعت نساجی مدرن و پیشرفته امروزی توانسته پارچه‌های حریر طرح‌دار هم تولید کند. این نوع پارچه نسبت به سایر حریرها، قیمت کمتری دارد و برای تهیه دامن مناسب است؛ چون کمک می‌کند تا قیمت دامن شما به نحو چشمگیری کاهش یابد. پارچه‌های حریر طرح‌دار علاوه بر دامن، برای لباس‌های مجلسی زنانه هم زیبا و خاص محسوب می‌شوند. این حریر هم مانند سایر حریرهای موجود در بازار بسیار سبک و خنک است.

حریر گلدار
 

حریر گلدار

 

پارچه‌های حریر گلدار برای لباس‌های خنک و تابستانه به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی می‌توانید برای بلوز زنانه یا شومیز و دامن هم از این پارچه‌ها استفاده کنید؛ پارچه‌هایی که به دلیل طرح‌های بزرگ و کوچک رنگارنگ و گاه نقاشی‌های آبرنگی از گل‌ها و طبیعت، شدیدا مورد توجه بانوان قرار دارند.

 پارچه حریر کریشه
پارچه حریر کریشه هم از دیگر حریرهای لطیف و بسیار نرم است که برخلاف کرپ، زبری و خشنی در آن دیده نمی‌شود و برای بلوز و شلوار زنانه، لباس‌های مجلسی و شب مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارچه حریر کریشه رنگ‌بندی‌های متنوعی در دو نوع طرح‌دار و ساده دارد و از ویژگی‌های آن می‌توان به سُر نخوردن بر روی بدن اشاره کرد. به همین دلیل از این پارچه برای تهیه شال و روسری استفاده می‌شود. ضمن اینکه حریر کریشه برای دوخت مانتوهای زنانه هم به شدت دوست‌داشتنی و پرطرفدار است.

پارچه حریر ژرژت
شاید بارها و بارها نام پارچه حریر ژرژت را شنیده باشید. این پارچه هم مانند کرپ، بافت خشن و سطح زبری دارد و برای تهیه تاپ زنانه مناسب نیست؛ اما برای دوخت بلوز و شلوار زنانه به‌کار می‌رود. این حریر هم بافتی سبک و نازک دارد و چون بر روی بدن به حالتی خاص قرار می‌گیرد، بیشتر آن را برای لباس‌های شب و مجلسی انتخاب می‌کنند.

پارچه حریر ژاکارد
پارچه حریر ژاکارد

 

پارچه حریر ژاکارد به هیچ وجه پارچه لختی نیست و ریزش هم ندارد. ریزش به معنای این است که پارچه لَخت باشد و خود را بر روی بدن شما به سمت پایین بیندازد. حریر ژاکارد این قابلیت را ندارد؛ اما به دلیل سطح و زمینه شفاف، در کنار طرح‌های متنوع و جذابش به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پارچه را برای دوخت لباس‌های مجلسی (به‌ویژه مانتوهای مجلسی) به وفور مورد استفاده قرار می‌دهند. پارچه حریر ژاکارد بافتی محکم، اما ایستا دارد که همین موضوع سبب شده است تا فرمی کاملا خشک و رسمی به خود بگیرد.

پارچه حریر کریستال
پارچه حریر کریستال هم به دلیل سبک و لَخت بودنش، به شدت مورد توجه است. البته برخلاف اسمی که دارد، به هیچ وجه بدن‌نما و شفاف نیست. به همین دلیل از این پارچه در دوخت مانتوهای رسمی و اداری و حتی در دوخت چادر هم استفاده می‌شود. این پارچه هم افت دارد و در اصطلاح پارچه‌ای دارای میزان ریزش قابل توجه و مقبول است.

پارچه حریر لمه
پارچه حریر لمه بافت بسیار لطیف، درخشان و براقی دارد. ضمن اینکه یکپارچه، لخت و سبک است و به‌ویژه برای دوخت لباس‌های مجلسی و شب، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. ناگفته نماند که اگر از این پارچه برای دوخت لباس زنانه مانند مانتو، شومیز، تونیک زنانه و... استفاده کردید، حتما باید آن را آسترکشی کنید.

پارچه حریر پرده‌ای
پارچه حریر پرده‌ای هم در دسته پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین پارچه‌ها قرار دارد. این پارچه همان‌طور که از نامش مشخص است، بیشتر برای دکوراسیون داخلی و منزل مورد استفاده قرار می‌گیرد. حریر پرده‌ای به دلیل تنوع طرح و رنگ به راحتی با دکوراسیون شما هماهنگ می‌شود و فارغ از مد بودن یا نبودن، همیشه جلوه خود را دارد و دوست‌داشتنی است. اگر از پارچه حریر پرده‌ای استفاده کردید، مطمئن باشید که این پارچه برای شما پرده‌ای بادوام و همیشگی خواهد بود.

پارچه حریر پلیسه
 

پارچه حریر پلیسه

شلوغ‌ترین نوع حریری که به شما معرفی خواهیم کرد، حریر پلیسه نام دارد. این پارچه را در تهیه لباس‌هایی مانند شومیز زنانه و به‌ویژه دامن‌های رنگارنگ به شدت مورد استفاده قرار می‌دهند. پارچه حریر پلیسه، هم در نوع ساده و هم در نوع طرح‌دار در بازار موجود است و بیشتر برای دوخت لباس‌های چین‌دار به‌کار می‌رود.

شیفونجو؛ محبوب‌‌ترین پارچه حریر در بازار
آخرین نوع پارچه حریر، حریر شیفونجو نام دارد. حریر شیفونجو که در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه افراد مختلف قرار گرفته، دارای سابقه‌ای طولانی از دوران باستان است. این حریر پیش از این‌ها در سال ۱۹۲۰ به شدت دوست‌داشتنی و محبوب بود و مورد توجه قرار گرفت؛ پارچه‌ای لطیف، حساس و ظریف که تنوع طرح و رنگ آن چشمان شما را به خود خیره می‌کند. این پارچه در دوخت لباس‌های عروسی، لباس‌های مجلسی، لباس‌های شب و حتی تهیه شال و روسری هم کاربرد دارد.

کاربرد پارچه حریر
 

کاربرد پارچه حریر

 

پارچه حریر در دسته پارچه‌هایی قرار دارد که به دلیل بافت سبک، ظریف و فرم خاص خود به شدت مورد توجه بانوان است. البته چون تنوع زیادی دارد، از این پارچه می‌توان برای لباس‌های مختلف به‌ویژه پیراهن‌های مردانه هم استفاده کرد. اما واقعیت این است که این پارچه را بیشتر در لباس‌های بانوان، از شومیز، پیراهن و تاپ زنانه تا لباس‌های شب، لباس مجلسی و لباس عروس، مورد استفاده قرار می‌دهند.

ضمن اینکه برخی از انواع آن برای کت و شلوار، کت و دامن، مانتوهای رسمی و اداری، لباس‌های کودکان و حتی برای پرده در دکوراسیون داخلی هم به‌کار می‌روند. پارچه حریر بافت، طرح و رنگ‌های متنوع و فراوانی دارد و در کنار تار و پود ظریف و حساس خود، این امکان را به شما می‌دهد تا در تهیه انواع لباس‌ها به راحتی از آن استفاده کنید.

جایگاه پارچه حریر در جهان
امروزه پارچه حریر همچنان یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین پارچه‌ها در اروپا، آمریکا، هند، آسیا و خاورمیانه محسوب می‌شود. این پارچه از قرون وسطی تا به امروز همچنان به‌عنوان کالایی لوکس معرفی می‌شود و به دلیل کمیاب و باارزش بودن برخی از انواع آن، می‌توان آن را پارچه‌ای متفاوت و خاص معرفی کرد. این پارچه همچنان کالایی لاکچری به‌حساب می‌آید که استفاده از آن در صنعت پوشاک و مد محدودیتی ندارد. ضمن اینکه پارچه حریر در بسیاری از نقاط جهان تولید می‌شود که چین، تایلند و هند، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آن هستند.

 

نکاتی درباره دوخت لباس های حریر

 

همان‌طور که در ابتدای این مطلب و در میانه آن هم اشاره کردیم، پارچه حریر جنسی به شدت حساس و ظریف دارد و برای نگهداری، دوخت، شستشو، اتو زدن و حتی خشک کردن آن نیاز به رعایت قوانین و مقررات خاصی است. ما در ادامه این قوانین را با شما مرور خواهیم کرد:

نکاتی در برش پارچه حریر
برش پارچه حریر، ریزه‌کاری‌ها و ظرافت‌های خاص خود را دارد. هنگام برش این پارچه باید به نکاتی مثل:

• کیفیت بافت و ظرافت پارچه
• ایستایی پارچه
• رفتار مناسب و درست با پارچه حریر
• برش پارچه حریر
• انتخاب قیچی تیز و مناسب
• نگه داشتن پارچه هنگام برش دادن
• استفاده از الگوهای کاغذی برای پارچه حریر
• در نظر گرفتن جهت درست پارچه حریر
• استفاده از سوزن مناسب
• محیط تمیز و عاری از آلودگی برای قرار دادن پارچه
• دوخت مناسب پارچه حریر
• انتخاب نخ مناسب برای دوخت پارچه حریر
• و در نظر گرفتن میزان کشش کوک

دقت کنید تا دوختی ظریف، تمیز و حرفه‌ای بر روی این پارچه داشته باشید.

نکاتی در دوخت حریر
همان‌طور که گفتیم، برای دوخت پارچه حریر باید دقت لازم را به خرج دهید. بهترین دوخت برای این پارچه، دوخت فرانسوی است؛ چون در این روش، درزها محکم دوخته می‌شوند، اما پارچه کشیدگی پیدا نمی‌کند. درنتیجه شما دوختی ظریف و با دقت خواهید داشت. البته ناگفته نماند که دوخت فرانسوی برای حریرهایی که آهاردار یا حجیم هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

 نکاتی در اتوکشی بعد از دوخت
برای اتوکشی این پارچه هم باید به نکات کوچک و ریزی توجه کنید. ممکن است که پارچه شما به دلیل شستشو یا در حمل و نقل، چروک شده باشد. پس توصیه می‌کنیم که پارچه را قبل از برش دادن، اتو بزنید. دمای اتو باید در پایین‌ترین میزان خود باشد. به هیچ وجه برای اتوکشی پارچه حریر نباید از اتوی بخار استفاده کرد؛ چون به پارچه آسیب خواهد رسید. درنهایت توصیه می‌کنیم که قبل از شروع به اتو زدن این پارچه، دمای اتو را در گوشه‌ای از پارچه امتحان کنید تا با خیال راحت فرایند اتوکشی پارچه را انجام دهید.

بررسی تفاوت پارچه حریر و ابریشم
واقعیت این است که پارچه حریر را از ابریشم تهیه می‌کنند؛ اما چون استفاده از ابریشم خالص در پارچه حریر قیمت بالاتری دارد، به همین دلیل آن را با الیاف مصنوعی ترکیب و روانه بازار می‌کنند. در عین‌حال پارچه‌های ابریشم صددرصد از ابریشم خالص تهیه می‌شوند و کمیاب، بسیار گران‌قیمت و لوکس هستند و استفاده از آن‌ها برای تمام افراد مقدور نخواهد بود.

قیمت انواع مختلف پارچه حریر در بازار
 

قیمت انواع مختلف پارچه حریر در بازار 

 

همان‌طور که گفتیم، پارچه حریر انواع و اقسام مختلفی دارد. به همین دلیل زمان تهیه این پارچه به میزان الیاف مصنوعی به‌کار گرفته شده در آن، قیمت‌ها نیز کمتر یا بیشتر محاسبه می‌شوند. هرچه پارچه شما از تار و پود ابریشم بیشتری تهیه شده باشد، بدون شک گران‌تر خواهد بود.

مزایا و معایب پارچه های حریر
در این قسمت، مزایا و معایب پارچه حریر را با هم مرور خواهیم کرد.

از مزایای پارچه حریر می‌توان به:

• ریزش خوب و افت پارچه
• قیمت اقتصادی و مناسب
• بافت محکم و مقاوم
• خاصیت کشسانی پارچه
• شفاف بودن و لطیف بودن پارچه

اشاره کرد.

از جمله معایب پارچه حریر هم می‌توان:

• نخ‌کش شدن پارچه
• نازک بودن پارچه و نیاز به آسترکشی
• زمان‌بر بودن دوخت پارچه
• دوخت سخت و بااحتیاط پارچه
• و چروک شدن پارچه حریر

را نام برد.

نکات مهم در شستشو با ماشین لباس‌شویی و دستی لباس‌های حریر
 

نکات مهم در شستشو با ماشین لباس‌شویی و دستی لباس‌های حریر  

 

برای شستشوی پارچه و لباس حریر دقت کنید که به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی این پارچه را در ماشین لباسشویی نشویید. اما در صورت لزوم برای شستشو اول از همه لباس و پارچه حریر خود را به خشک‌شویی‌ها بدهید تا آن‌ها با رعایت نکات لازم، لباس را بشویند و به شما تحویل دهند.

اگر مجبور شدید که خودتان در منزل لباس یا پارچه حریر را بشویید، ابتدا مایع شستشوی لباس‌های ظریف و حساس را در یک تشت آب ولرم بریزید و حل کنید. سپس لباس حریر خود را در تشت آب قرار دهید و بعد از۳ الی ۴ دقیقه لباس را خارج و آن را آبکشی کنید. به هیچ وجه لباس حریر را چنگ نزنید یا نچلانید؛ چون این کارها باعث می‌شوند که بافت ظریف لباس و پارچه حریر شما به شدت آسیب ببیند.

بعد از اینکه مواد شوینده از پارچه حریر لباس خارج شد، آن را به چوب‌لباسی آویزان کنید و در مقابل جریان هوای آزاد قرار دهید تا به سرعت خشک شود. اگر لباس یا پارچه حریر شما لکه‌دار شد، توصیه اکید ما این است که برای لکه‌بری فقط و فقط به خشکشویی‌ها مراجعه کنید.

نکات مهم در خشک کردن و اتوی لباس‌های حریر
 

نکات مهم در خشک کردن و اتوی لباس‌های حریر

 

همان‌طور که پیشتر هم اشاره کردیم، پارچه حریر را با حرارت پایین و کم اتو بزنید. ضمن اینکه اگر پارچه چروک ندارد، کافی است که بعد از شستشو آن را به چوب‌لباسی آویزان کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا لباس شما با جریان هوا به راحتی خشک شود. به خاطر داشته باشید که به هیچ وجه لباس حریر خود را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

تشخیص اصالت پارچه های حریر
یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها برای تشخیص اصالت پارچه حریر این است که قسمتی از پارچه را بسوزانید. جالب است بدانید که واکنش پارچه‌های حریر طبیعی (اصل) و حریر مصنوعی در مقابل سوختن یکسان نیست. نشانه بارز حریر مصنوعی و غیرطبیعی این است که هنگام سوختن حالتی گرد و گلوله‌ای پیدا می‌کند و به شدت سفت می‌شود.

حریر؛ پارچه‌ای حساس با نگهداری ویژه (کلام آخر)
در هر حال باید بدانید که انتخاب پارچه حریر برای تهیه لباس، نیاز به حساسیت و دقت ویژه‌ای دارد. پارچه حریر به هیچ وجه به دیگر پارچه‌ها شباهت ندارد و اگر کمی بی‌دقت و بی‌احتیاط با لباس تهیه‌شده از پارچه حریر رفتار کنید، مطمئن باشید که این لباس عمر کوتاهی خواهد داشت.

سوالات متداول:
1. پارچه حریر چه نوع پارچه‌ای است؟
پارچه حریر پارچه‌ای لطیف و ظریف است که آن را از الیاف مصنوعی در ترکیب با پشم، ابریشم و پنبه تهیه می‌کنند.

2. پارچه حریر تنوع هم دارد؟
بله؛ پارچه حریر انواع و اقسام مختلفی دارد که به میزان ترکیب شدن الیاف طبیعی ابریشم، پشم و نخ به‌کار‌رفته در پارچه با الیاف مصنوعی نایلون، می‌توانید دسته‌بندی‌های مختلفی از این پارچه را در بازار مشاهده کنید.

3. چطور می‌توان از پارچه حریر به خوبی نگهداری کرد؟
اگر هنگام شستشو، اتو کردن و آویزان کردن لباس تهیه‌شده از پارچه حریر به اندازه کافی دقت داشته باشید، به شما قول خواهیم داد که این لباس شریک عمرتان خواهد شد.